Veelgestelde vragen

U heeft het voornemen om bij ons op bezoek te komen in de blindentuin. Daar zijn we blij om. Wij helpen u zo goed mogelijk om van uw educatief bezoek een waardevolle gebeurtenis te maken. Wellicht heeft u nog aanvullende vragen, die hieronder beantwoord worden. Staat uw vraag er niet tussen? Stuur dan een This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..


Is het mogelijk om op een andere dag te komen?
Het is alleen mogelijk om met een groep op woensdagochtend te komen. Dit heeft te maken met de benodigde vrijwilligers en natuurgidsen die ter beschikking moeten zijn.


Kan ik mijn woensdagochtend omruilen voor een andere dag?
In overleg kunt u uw bezoekdag omruilen voor een andere woensdagochtend. Neem daarvoor contact op per This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..


U heeft groep 5 van onze school uitgenodigd maar er zijn in onze scholen meerdere groepen 5, 4/5 of 5/6. Mogen die ook op bezoek komen?
Alle schoolcombinaties met groep 5 zijn van harte welkom. Wij ontvangen echter maar één groep tegelijkertijd. Stuur voor extra bezoekdata een verzoek per This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. naar de contactpersoon.


Zijn er kosten verbonden aan dit bezoek?
Er zijn voor u geen kosten. De vrijwilligers vinden uw bezoek aan de blindentuin heel belangrijk. Alle kosten worden door ons vergoed.


Wij hebben veel NT-2 kinderen in de klas. Is een bezoek dan mogelijk?
Graag horen we dit van tevoren. Wij passen ons taalgebruik daarop aan.


Een aantal leerlingen hebben geestelijke of lichamelijke beperkingen of zitten in een rolstoel. Kunnen die ook mee?
Ja, alle kinderen kunnen mee. In het Centrum Natuur Instituut is ook een gehandicapten toilet aanwezig voor rolstoelers. In verband met “vervelende” ongelukjes  beschikken we in deze ruimte ook over incontinentie materiaal, een douche, zeep en shampoo en handdoeken.


De kinderen zijn gewend om te pauzeren en hebben een pauze-hapje en drinken mee. Kan dat?
Alle activiteiten zijn zo leuk, dat de kinderen een pauze vaak niet nodig vinden. We kunnen bij de wisseling natuurlijk gerust even pauzeren. Dat is geen probleem.


Hoeveel begeleiders mogen er mee?
Het is gebruikelijk dat er per 5 leerlingen een begeleider is. Zijn er erg veel ouders geïnteresseerd in deze boeiende ervaringsdag, bijvoorbeeld het team, de ouderraad of de medezeggenschapsraad …. Neem dan gerust This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. op voor een andere afspraak.


Kan ik met de fiets komen?
Ja, wij vinden het juist heel fijn als u met de fiets komt. De fietsen kunnen worden geplaatst in de fietsrekken naast ons toegangspad. U vindt dit toegangspad op de routebeschrijving op de website www.natuurinstituut.nl.


Kan ik auto’s parkeren bij de blindentuin of bij het centrum?
Nee, dat kan niet. U kunt de auto’s wel gratis parkeren naast de blindentuin bij Alcmaria Victrix. Op woensdag is daar enorm veel parkeerruimte. Ook in de naastgelegen woonwijk kunt u parkeren.


We willen graag op bezoek komen in de blindentuin. Met wie nemen we contact op? Kan dit ook telefonisch?

Natuurlijk kunt u mij ook spreken. Stuur een This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. met uw gegevens en dan neem ik contact met u op.


De kinderen van groep 5 vonden het bezoek aan de blindentuin een heel bijzondere ervaring. Kunnen wij volgend jaar weer met een van onze groepen komen?
Ja hoor dat kan. Volgend jaar ontvangt u een nieuwe uitnodiging voor groep 5.


Kan onze school ook voor groep 6, 7 of 8 een afspraak maken voor een bezoek aan de blindentuin?
Het programma is afgestemd op de leeftijdsgroep van groep 5.


Met hoeveel leerlingen en begeleiders kunnen wij maximaal komen?
De maximum grootte van de groep inclusief begeleiders is 40 personen.


Zijn er ook blindengeleidehonden?
Ja, de blinde vrijwilligers hebben blindengeleidehonden bij zich. Deze mogen echter niet worden geaaid. Ook als de honden vrij zijn en los rondlopen, mogen zij niet worden aangehaald.