Contact

Openingstijden

Blindentuin Heukelshof is altijd geopend, vrij toegankelijk en gevestigd aan de Terborchlaan 201, 1816 LC Alkmaar.

Rondleidingen.

Op maandag-, woensdag- en vrijdagochtend zijn onze vrijwilligers aanwezig om gratis rondleidingen te verzorgen voor groepen en particulieren. 
Voor rondleidingen buiten deze tijdstippen kunt u contact met ons opnemen.

Bezoekadres

Centrum Natuur Instituut
Blindentuin Heukelshof
Terborchlaan 201
1816 LC Alkmaar
 072-5201885 
 Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Routebeschrijving

Vanuit Haarlem/A'dam
A9 richting Alkmaar.
Neem op de A9 voor Alkmaar rechts afslag 12 richting Heiloo/Den Helder (ring Alkmaar West), Langs het DSB stadion.
Neem de derde afslag op de rotonde (de Heilooër Tolweg (N9)) richting Den Helder.
Bij 3e verkeerslicht rechtsaf de Terborchlaan in.
Voorbij de ingang van de voetbalclub Alcmaria Victrix het tweede paadje rechts. Let op: pad is van de weg moeilijk zichtbaar.

Vanuit Den Helder/Schagen
N9 ring Alkmaar West (M.L.Kingweg ) nemen,
bij Wielerbaan & IJsbaan links afslaan de Terborchlaan in.

Voorbij de ingang van de voetbalclub Almaria Victrix het tweede paadje rechts. Let op: pad is van de weg moeilijk zichtbaar.

Parkeren
Gratis parkeren kunt u tegenover de flat aan de Van de Veldelaan

 

Openbaar vervoer

Vanaf station Alkmaar Stadsbus lijn 1. 
Uitstappen bij bushalte: Van de Veldelaan / Schoumanlaan. Na uitstappen naast de bushalte het zebrapad oversteken. Volg rechtsaf de geleidelijn naar de kruising met de Terborchlaan. 
Blijf de geleidelijn in het trottoir volgen (linksaf) op de Terborchlaan. Na 300 meter eindigt de geleidelijn bij de ingang van de Blindentuin. De ingang ligt aan de linkerkant. 

Het voetpad in de Blindentuin is een verhard grindpad. De looproute bestaat schematisch uit een korte aanlooproute met daarna twee lussen, die samen een soort 8-vorm vormen. De zijkanten van de grindpaden zijn  beveiligd met horizontale, houten geleide-tikbalken voor de blindenstokken. Bij elk blokje van 4 klanktegels in het pad is achter de tikbalken een demonstratievak met planten. Bij de meeste demonstratievakken is een braille informatiepaneel te vinden. Op de voorzijde staat een leesbare tekst voor zienden. 

Alle planten zijn gegroepeerd in thema’s. De toelichting bij de thema’s staan op de website http://www.heukelshof.nl vermeld en kunnen met spraaksoftware hoorbaar worden gemaakt. Informatie van alle planten per thema staat ook op deze website. Als de aanwezige braille niet gebruikt kan worden, is het gebruik van een mobiele telefoon aan te raden.